Om Bilvision
Bilvision - fordonsinformation som gör ditt jobb enklare

Din vardag, affär och verklighet engagerar oss, av den enkla anledningen att vi är övertygade om att vi kan göra den bättre.

Bilvision är idag den ledande informationsförmedlingstjänsten för dig i fordonsbranschen i Sverige. Genom att logga in på vår webbaserade portal får du tillgång till mängder av fordonsinformation, bl.a fordonsregistertjänster från Transportstyrelsen, viktiga IT-verktyg och rapporter som förenklar och kvalitetssäkrar såväl ditt, som verksamhetens dagliga arbete och rutiner.

Med Bilvision kan du bland annat hantera ägarbyten och informationssökning via direktåtkomst till Transportsstyrelsens vägtrafikregister (VTR). Du får även tillgång till uppföljnings- verktyg och statistikrapporter både rörande din verksamhet och resten av marknaden. Dessutom har Bilvision kopplingar till andra aktörer inom fordonsbranschen; Dealer Management System (DMS), CRM-system, försäkringsbolag, finansieringslösningar, verkstadssystem och garantier.

Vår konstanta strävan efter smarta och effektiva IT-lösningar gör att vi även kan genomföra systemintegration och skräddarsydda lösningar utefter din verksamhet och dina unika behov. Skulle det sedan dyka upp frågor eller funderingar rörande några av våra tjänster och dess funktioner, så är du alltid välkommen att vända dig till vår kundtjänst – vi hjälper dig mer än gärna med både stort och smått.

Så, hur kan vi underlätta ditt dagliga arbete? Tveka inte att kontakta oss.

Dåtid till nutid
Bilvisionstjänsten har förmedlat fordonsinformation sedan början av 90-talet. Tjänsten ägdes från början av Aktievision AB (numera SIX Group) och förvärvades år 1995 av Posten Sverige AB. Bilvision förblev i Postens regi fram till 1 april 2004, då tjänsten förvärvades av Bilvision AB. Detta satte startskottet för att steg för steg omvandla Bilvisionstjänsten från att vara en generell informationsförmedlare, till att vara ett verktyg som gör användarens vardag enklare och effektivare. Denna strävan är fortfarande vår ledstjärna, och omfattande resurser investeras löpande i att kvalitetssäkra och utveckla tjänsten. Som ett led i detta förvärvade Bilvision under 2013, BNT Portalen AB och integrerade dess tjänster för ackrediterade verkstäder i Bilvision-tjänsten.

Bilvision verkar och fokuserar på den svenska marknaden och majoriteten av de ca 2000 kundföretagen återfinns inom fordonsbranschen. Utöver dessa finns ett stort antal företag, organisationer och myndigheter som har behov av att komma åt information om fordon, ägare och förare.